Πώς να βελτιώσει τη δύναμη του εγγράφου;

June 1, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να βελτιώσει τη δύναμη του εγγράφου;
 • Η δύναμη εγγράφου στην κάνοντας διαδικασία εγγράφου είναι πάντα ένα ενοχλητικό πρόβλημα, θα επηρεάσει την ποιότητα εγγράφου και θα αυξήσει το κόστος παραγωγής, τόσο πώς να βελτιώσει τη δύναμη εγγράφου; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσδιοριστούν οι λόγοι που έχουν επιπτώσεις στη δύναμη εγγράφου και παίρνουν τις λύσεις.

Ποια είναι η δύναμη του εγγράφου;

 • Η δύναμη εγγράφου αναφέρεται στη συνδέοντας δύναμη μεταξύ των ινών, των κολλών, των υλικών πληρώσεως, ή της επένδυσης των μορίων στην επιφάνεια ενός εγγράφου, καθώς επίσης και μεταξύ του επιστρώματος και του υποστρώματος εγγράφου. Αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα ενός εγγράφου να επικριθεί ο διαχωρισμός μελανιού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης.

Παράγοντες που έχουν επιπτώσεις στη δύναμη εγγράφου

Ο αντίκτυπος των τύπων πηλού

 • Οι διαφορετικοί τύποι πολτών ποικίλλουν και στη φυσική δομή και στη χημική σύνθεση. Κατά γενική ομολογία, ο χημικός ξύλινος πολτός ακολουθεί τον υψηλότερο δεσμευτικό χαρακτήρα ινών, από τον πολτό βαμβακιού, και ο μηχανικός ξύλινος πολτός έχει το χειρότερο.

Η επίδραση της ημικυτταρίνης

 • Ο πολτός με περισσότερη ημικυτταρίνη είναι εύκολο να απορροφηθεί το νερό και να πρηστεί κατά τη διάρκεια της ήττας, η οποία αυξάνει τη συγκεκριμένη επιφάνεια και τη συνδέοντας περιοχή της ίνας και βελτιώνει τη συνδέοντας δύναμη ινών. Η μοριακή αλυσίδα της ημικυτταρίνης είναι κοντύτερη από αυτή της κυτταρίνης, και είναι πιό υδρόφιλη. Κατά κτύπημα, την είναι εύκολο να απορροφηθεί το νερό, να πρηστεί και να τελειοποιηθεί η ίνωση. Επομένως, ο πολτός με περισσότερη ημικυτταρίνη είναι ευκολότερος να κτυπήσει, και ο δεσμευτικός χαρακτήρας μεταξύ των ινών είναι επίσης μεγαλύτερος.
 • Φυσικά, το υψηλό περιεχόμενο της ημικυτταρίνης δεν είναι καλό για την ήττα και την κατασκευή εγγράφου. Ο κύριος λόγος είναι ότι η ημικυτταρίνη απορροφά το νερό και πρήζεται πάρα πολύ γρήγορα, και ο βαθμός ήττας είναι πάρα πολύ υψηλός. Το έγγραφο που γίνεται στη δύναμη είναι διαφανές, εύθραυστο, και χαμηλό. Αφ' ετέρου, με την περισσότερες ημικυτταρίνη και κοντές ίνες, η δύναμη της ίνας αυτό.

Ο αντίκτυπος της κυτταρίνης

 • Κατά γενική ομολογία, η κυτταρίνη έχει μια μακροχρόνια μοριακή αλυσίδα, το υψηλό βαθμό του πολυμερισμού, και την υψηλή δύναμη ινών, που καθιστά το δύσκολο να κόψει κατά τη διάρκεια της πολτοποίησης. Επομένως, ώσπου να κόβεται σε ένα κατάλληλο μήκος, οι ίνες έχουν επιτύχει ήδη τον ικανοποιητικό χωρισμό και, με συνέπεια μια μεγαλύτερη συνδέοντας δύναμη μεταξύ των ινών.

Η επιρροή lignin

 • Lignin διανέμεται κυρίως στα εξωτερικά στρώματα των αρχικών και δευτεροβάθμιων τοίχων των ινών. Λόγω του του εξαιρετικά - το χαμηλό hydrophilicity, η παρουσία lignin έχει επιπτώσεις στη διόγκωση και τη λεπτή ίνωση των ινών. Επομένως, ο πολτός με την υψηλή lignin περιεκτικότητα σε δεν είναι εύκολο να κτυπηθεί και έχει τη φτωχή προσκόλληση ινών.

Η επιρροή του εγγράφου που κάνει τις πρόσθετες ουσίες

 • Η προσθήκη των υδρόφιλων ουσιών όπως το άμυλο, η πρωτεΐνη, και η γόμμα εγκαταστάσεων στον πολτό μπορεί να αυξήσει τη συνδέοντας δύναμη μεταξύ των ινών. Αυτό είναι επειδή αυτές οι ουσίες οι ίδιοι έχουν επίσης τις πολικές ομάδες υδροξυλίου παρόμοιες με την κυτταρίνη. Λόγω της σύνδεσης υδρογόνου των ομάδων υδροξυλίου, η σύνδεση μεταξύ των ινών είναι ισχυρότερη από αυτή των καθαρών ινών.
 • Η προσθήκη των υδροφοβικών ουσιών όπως τα ανόργανες υλικά πληρώσεως και η στυπτηρία στον πολτό μπορεί να μειώσει τη συνδέοντας δύναμη μεταξύ των ινών. Αυτό είναι επειδή η προσθήκη αυτών των ουσιών θα χωρίσει τις ίνες και θα μειώσει τις έμμεσες επιφάνειες επαφών τους, με αυτόν τον τρόπο έχοντας επιπτώσεις στη συνδέοντας δύναμη των ινών.

Σύνδεση υδρογόνου στους υδατάνθρακες στις πρώτες ύλες κατασκευής χάρτου

 • Η σύνδεση υδρογόνου είναι ένας σοβαρός παράγοντας που έχει επιπτώσεις στη σύνδεση εγγράφου. Μια σειρά διαδικασιών στην κατασκευή χάρτου είναι προσπάθειες να αυξηθεί η σύνδεση υδρογόνου, όπως ο καθαρισμός για να καταστήσει τις ίνες μαλακές και να εκθέσει περισσότερες λεπτές ίνες στα συνδέοντας σημεία υδρογόνου αύξησης Κατά τη διάρκεια της ξήρανσης, καθώς το νερό εξατμίζει, τα microfibers γίνονται πιό στενά, διαμορφώνοντας τους δεσμούς υδρογόνου μεταξύ των ινών.

 • Από την ανωτέρω περίληψη, μπορεί να δει ότι η διαδικασία παραγωγής της κατασκευής χάρτου αναπτύσσεται γύρω από τη βασική θεωρία προαναφερθείσα. Επομένως, προκειμένου να ληφθεί η καλύτερη δύναμη εγγράφου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι καλές ίνες και να αυξηθούν τα συνδέοντας σημεία των δεσμών υδρογόνου.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι της φτωχής δύναμης επιφάνειας του εγγράφου;

 • Προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες, το εργαστήριο παραγωγής πρόσθεσε τα υπερβολικά υλικά πληρώσεως, τα οποία δεν συνδέθηκαν σταθερά στο έγγραφο και ήταν επιρρεπής σε αποσύνδεση.
 • Η κακή οργάνωση του τμήματος Ιστού της μηχανής εγγράφου οδηγεί στην αδύνατη σύνδεση ινών, την ανεπαρκή πιέζοντας δύναμη, υπερβολικά - υψηλή και γρήγορη θερμοκρασία ξήρανσης στον ξεραίνοντας κύλινδρο, και τη χαλαρώνει και χνουδωτή επιφάνεια εγγράφου.
 • Λόγω της μετακίνησης του γενικής πλέγματος ή της προσκόλλησης του ρύπου, η επιφάνεια του καλά συνδεμένου φύλλου εγγράφου είναι χαλασμένη.
 • Το έγγραφο Overdried είναι επιρρεπής σε ηλέκτριση στο πλαίσιο της δράσης της στατικής ηλεκτρικής ενέργειας, που αναγκάζει fuzz εγγράφου για να παραμείνει στην επιφάνεια εγγράφου και να πέσει μακριά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης ή όταν εξαφανίζεται η στατική ηλεκτρική ενέργεια.
 • Το υπόλειμμα κάθε λεπίδας μεταλλουργικών ξυστρών προσροφάται στη σελίδα εγγράφου, προκαλώντας την τρίχα και την απώλεια σκονών. Κατά τη διάρκεια της κοπής εγγράφου, fuzz και η σκόνη εγγράφου που παράγονται από την αμβλιά λεπίδα προκαλούν το πιάτο εκτύπωσης στην κόλλα.
 • Όταν ντύνονται με το έγγραφο βάσεων copperplate και το ελεύθερο έγγραφο βάσεων αντιγράφων άνθρακα, οι ίνες ή τα υλικά πληρώσεως που εκτίθενται στην επιφάνεια του εγγράφου βάσεων δεν καλύπτονται από το επίστρωμα, ή αν και καλύπτονται από το επίστρωμα, δεν συνδέονται σταθερά με το έγγραφο βάσεων. Επομένως, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης, ξεφλουδίζονται μακριά, και οι ξεφλουδισμένες ίνες εμμένουν συχνά σε μερικές από τις χρωστικές ουσίες, που αυξάνουν τον αντίκτυπο της απώλειας τρίχας.
 • Οι κωνιώδεις ουσίες (συνήθως υλικά πληρώσεως ή χρωστικές ουσίες) που συνδέονται αδύναμα με την επιφάνεια εγγράφου στη διαδικασία εκτύπωσης ξεφλουδίζονται μακριά από την επιφάνεια εγγράφου λόγω της επιρροής της συγκολλητικής δράσης, κυρίως που οφείλεται στην ανάρμοστη επιλογή ή την ανακριβή δόση των συγκολλητικών ουσιών στο επίστρωμα.

Έξι μέτρα για να βελτιωθεί η δύναμη επιφάνειας του εγγράφου

Ελέγξτε την προσθήκη των υλικών πληρώσεως και των πρόσθετων ουσιών

 • Η αύξηση του ποσού πλήρωσης μπορεί να καταστήσει τον πηλό εύκολο να αφυδατώσει, με αυτόν τον τρόπο μειώνοντας την προσκόλληση μεταξύ του Ιστού εγγράφου και του ξεραίνοντας κυλίνδρου. Εντούτοις, η υπερβολική περιεκτικότητα σε τέφρα μπορεί να προκαλέσει μια μείωση στην προσκόλληση ινών και να έχει επιπτώσεις στη δύναμη επιφάνειας.

Ενισχύστε τον έλεγχο διεργασίας

 • Στη διαδικασία παραγωγής των μηχανών εγγράφου, το κλειδί είναι να ενισχυθεί ο έλεγχος της αφυδάτωσης και της διατήρησης σε κάθε τμήμα. Στο τμήμα Ιστού, το μέτρο που λαμβάνεται είναι να αυξηθεί το περιεχόμενο υλικών πληρώσεως στο πίσω μέρος του Ιστού εγγράφου, που μειώνει την προσκόλλησή του στον ξεραίνοντας κύλινδρο. Συγκεκριμένα, μια ιδιαίτερα αφυδάτωση πολυ (βινυλίου οξικό άλας) διαμορφώνοντας το πλέγμα επιλέχτηκε, και η ρύθμιση της περίπτωσης πλέγματος ρυθμίστηκε για να ισορροπήσει την κενή διανομή του κενού κιβωτίου πλέγματος και να αποφύγει την υπερβολική αναρρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερο
 • Ενισχύστε τον έλεγχο του τινάγματος πλέγματος, βελτιώστε τη ρύθμιση ινών του εγγράφου, και κάνετε τις σελίδες εγγράφου λιγότερο πιθανό στο ραβδί όταν είναι σε επαφή με τον ξεραίνοντας κύλινδρο πρώτων γραμμών Ρυθμίστε το προσγειωμένος σημείο του πηλού για να ελέγξετε την ταχύτητα πηλού και την ταχύτητα πλέγματος μέσα σε μια λογική σειρά Βελτιώστε την αφυδάτωση.

Μειώστε τη στατική ηλεκτρική ενέργεια

 • Το έγγραφο με τη στατική ηλεκτρική ενέργεια είναι επιρρεπή σε προσροφώντας απορρίματα σκόνης και εγγράφου στον αέρα. Αφ' ενός, έχουμε αυξήσει την περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες στο υλικό εγγράφου για να μειώσουμε τη στατική ηλεκτρική ενέργεια. Αφ' ετέρου, πριν από τη μηχανή εγγράφου που κουλουριάζει τον κύλινδρο, ένας ηλεκτροστατικός εξολοθρευτής προστίθεται για να αποβάλει τις δαπάνες στην επιφάνεια εγγράφου με τη ρύθμιση της τάσης απαλλαγής. Πρέπει επίσης να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία του εγγράφου όσο το δυνατόν περισσότερο, να αυξηθεί η περιβαλλοντική υγρασία, και να μειωθεί η στατική ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την τριβή.

Ενισχύστε την επιλογή και την τέμνουσα διαχείριση

 • Προκειμένου να αποτραπεί το γκρίζο έγγραφο από την είσοδο του τελειωμένου εγγράφου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοπής, απαιτούμε την έγκαιρη αντικατάσταση των αμβλιών στρογγυλών και μακριών μαχαιριών για να αποφύγουμε τη σκόνη λόγω της ανεπαρκούς οξύτητας των μαχαιριών. Ενισχύουμε επίσης τη διαχείριση περιοχών παραγωγής της τέμνουσας μηχανής εγγράφου και καθαρίζουμε επάνω τη σκόνη που παράγεται από τις κόχες εγκαίρως.

 • Αυστηρά να ελέγξει την ποιότητα talcum της σκόνης μειώνει τον αντίκτυπο των υλικών πληρώσεως στη εξέχουσα θέση. Όταν υπάρχει αυστηρή σκόνη εγγράφου σε ντυμένο χαρτί, το επιτόπιο σκούπισμα των ακρών και της επιφάνειας του τελειωμένου εγγράφου μειώνει επίσης τον αντίκτυπο της σκόνης εγγράφου στην κόλλα εκτύπωσης σε κάποιο βαθμό.

Έλεγχος της διαδικασίας επιστρώματος

 • Ντυμένη η επεξεργασία του εγγράφου έχει τις ακριβέστερες απαιτήσεις δύναμης επιφάνειας λόγω της τιμής και της χρήσης της. Επομένως, είμαστε πιό προσεκτικοί κατά την εκτέλεση της διαδικασίας στο εργαστήριο εγγράφου επιστρώματος και επεξεργασίας. Για να αυξήσουμε την αντίσταση ύδατος του εγγράφου, ενισχύσαμε αρχικά την εσωτερική ταξινόμηση του εγγράφου, έλεγξε αυστηρά την απορρόφηση επιφάνειας του εγγράφου, και έλεγξε αυστηρά την εσωτερικές διαδικασία και την επιφάνεια ταξινόμησης ταξινομώντας τη διαδικασία του εγγράφου βάσεων, που μειώνει την παραμόρφωση απορρόφησης υγρασίας του εγγράφου βάσεων.

 

Ενισχύστε την ποιοτική επιθεώρηση

 • Προκειμένου να μειωθούν οι διακυμάνσεις ποιότητας των προϊόντων και να πιαστεί η ποιοτική θέση του προϊόντος, χρησιμοποιήσαμε τον ελεγκτή καταλληλότητας εκτύπωσης IGT και την κηρώνοντας ράβδο για να εξετάσουμε ποσοτικά τη δύναμη επιφάνειας του εγγράφου. Ρυθμίστε τη διαδικασία παραγωγής βασισμένη στα αποτελέσματα επιθεώρησης. Συγχρόνως, η επιθεώρηση των δεικτών όπως η περιεκτικότητα σε τέφρα, η περιεκτικότητα σε υγρασία, και το βάρος απορρόφησης επιφάνειας του εγγράφου δείχνει έμμεσα το επίπεδο δύναμης επιφάνειας του εγγράφου.

Συμπέρασμα

 • Η δύναμη επιφάνειας του εγγράφου είναι μια σημαντική απόδοση του εγγράφου εκτύπωσης. Με τη συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας εκτύπωσης και τη συνεχή βελτίωση της ταχύτητας εκτύπωσης, οι απαιτήσεις για printability του εγγράφου, ειδικά η δύναμη επιφάνειας, αυξάνονται επίσης. Επομένως, η βελτίωση της απόδοσης επιφάνειας του εγγράφου και ο έλεγχος της διαδικασίας εκτύπωσης εύλογα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο.